Erişilebilirlik

Teksas Sel Felaketinin Yaralarını Sarıyor


Teksas Sel Felaketinin Yaralarını Sarıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Sel felaketinin vurduğu Teksas eyaleti yaralarını sarmaya devam ediyor. Hafta başında yağan şiddetli yağmur yüzünden taşan nehirler 13 kişinin ölümüne ve ciddi maddi hasara yol açtı. Teksas’ta sel suları yavaş yavaş geri çekilse de, meteoroloji uzmanları önümüzdeki günlerde bölgede yeniden yağış bekliyor.

Sel suları geri çekilirken, yetkililer bu altgeçit gibi alçak yerlere sıkışmış araçları çıkarmaya çalışıyor.

Polis şimdiye kadar, sel sırasında terk edilen 700’den fazla aracı çekti.

Teksas eyaletinin en kalabalık kenti Houston’da halk bugünlerde trafiğe çıkmıyor.

Pete Henry, sularla kaplı kentte bisikletiyle dolaşıyor: “Bazı yerlerde çok miktarda sel suyu ve çamur var. Bahçeler darmadağın olmuş durumda. Bunu görmek çok üzücü.”

Houston’da yağmur suları genellikle kent boyunca kıvrılan Buffalo Nehri’ne karışır. Buffalo Nehri de sularını Houston yakınlarındaki bir koydan denize boşaltır.

Ancak yoğun yağış nedeniyle Buffalo Nehri hafta başında taştı.

Casey Adams, suların yükselmesini gökdelendeki dairesinden izlemiş: “Suların bu kadar hızlı yükselmesine çok şaşırdık. Ama biz çok yüksekte olduğumuz için korkmadık.”

Houston Valisi Annise Parker, sel sularının kentin bazı bölgelerinde evlere zarar verdiğini söylüyor: “Yaklaşık bin evi inceledik. 4 bin kadar evde ciddi hasar olduğunu biliyoruz.”

Hasar gören evlerin sahiplerine Kızılhaç gönüllüleri yardım ediyor.

Grevlilerden Amit, “Ev sahiplerine sel sularını temizlemeleri için araç gereç dağıtıyoruz. İhtiyacı olanlara geçici barınak sağlıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Bu, Houston’da görülen en büyük sel felaketi olarak kayıtlara geçti. 2008’deki Ike Fırtınası bile kentte bu kadar şiddetli bir sele yol açmamıştı. Yetkililer bir yandan hasar belirleme ve yardım çalışmalarına odaklanırken diğer yandan meteoroloji uzmanlarının önümüzdeki günlerde bölgede daha fazla yağış olacağını ön gören hava tahminleri nedeniyle kaygılanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG