Erişilebilirlik

Tekneleri Bozulan Göçmenler Açlık ve Susuzluktan Hayatını Kaybetti


Arşiv
Arşiv

Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin denizde insan kaçakçıları tarafından terk edilmesi sonucu en az 15 Etiyopyalı göçmen açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti. Açıklama Birleşmiş Milletler Göçmenlik Dairesi tarafından yapıldı.

Uluslararası Göç Organizasyonu’nun verdiği bilgiye göre de teknede hayatta kalmayı başaranlar, ölenlerin çoğunun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiklerini ya da denize atlayarak intihar ettiklerini anlattılar. Yemen kıyılarına ulaşan göçmenlerden bir kısmı da tıbbi yardım ulaşamadan hayatını kaybetti.

Yemen dört yıldır uzun bir süredir iç savaş nedeniyle ciddi açlık ve yoksulluk kıskacında bulunan bir ülke. Ancak her yıl Afrika kıtasından gelen binlerce göçmen Arap ülkelerine geçebilmek amacıyla Yemen’i geçiş noktası olarak kullanmaya çalışıyor.

Uluslararası Göç Organizasyonu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada “Cibuti’den Yemen’e giden göçmenler tekneleri arızalandı. Teknedekiler hayatını kaybedenlerin çoğunun açlık, suzuluk ve suya atlayarak intihar etmeleri nedeniyle ya da zamanında tıbbi yardım alamamaları nedeniyle öldüklerini söylediler” denildi.

Organizasyondan yapılan açıklamada teknede 90 Etiyopyalının olduğu ve teknenin Pazartesi günü Yemen’in Aden limanına ulaştığı belirtildi. Ancak arızalı teknenin oraya nasıl gelebildiği konusunda bilgi verilmedi.

Mayıs ayında Uluslararası Göç Organizasyonu Yemen’den çoğu Etiyopyalı 3 bin göçmeni serbest bırakmasını istemişti. Organizasyon göçmenlerin Aden’de uygun olmayan koşullardaki kamplarda tutulduğunu belirtmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG