Erişilebilirlik

Ted Cruz’ın Ardından John Kasich de Pes Etti


John Kasich Cumhuriyetçi Parti'nin son adayı kalmıştı.
John Kasich Cumhuriyetçi Parti'nin son adayı kalmıştı.

Amerika’da Cumhuriyetçi Parti’nin Donald Trump’a karşı yarışan son aday adayı John Kasich de kampanyasını sonlandırdı. Başkanlık seçimlerinde Trump’ın adaylığı artık neredeyse kesin.

Indiana’daki önseçimlerde ezici bir farkla kazanan Donald Trump’ın karşısındaki adaylar bir bir çekildi. Önseçim akşamı kampanyasını sonlandıran Teksas Senatörü Ted Cruz’un ardından bugün de Ohio Valisi John Kasich’in yarıştan çekildiği haberleri geldi.

63 yaşındaki Kasich, kendini ılımlı Cumhuriyetçi olarak tanımlıyordu. 40 eyalette önseçim tamamlamış ama sadece bir tanesini kazanabilmişti ki o da valise olduğu Ohio eyaletiydi.

John Kasich podyuma çıkıp bir açıklama yapmadı ama Amerikan medyası, Kasich’e yakın iki kaynağa dayandırdıkları haberle yarışın sona erdiğini duyurdu.

Daha geçen hafta Trump’a karşı güçlerini birleştirme kararı alan Cruz ve Kasich’in çekilmesiyle, sadece 10 aydır aktif siyaset yapan emlak milyarderi yarışta rakipsiz kaldı.

Donald Trump, Kasım’da yapılacak seçimde Cumhuriyetçi Parti’den aday olmayı garantilemiş görünse de son karar Temmuz’daki Ulusal Kurultay’da belli olacak.

Trump, adaylığı matematiksel olarak garantileyen 1237 delegeye ulaşabilmiş değil ama rakibi olmadığı için bir sorun yaşaması beklenmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG