Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Yüzde 50 Artı 1 Açıklaması


TBMM'de yeni yasama yılı açılışı vesilesiyle düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Suriye hem de son dönemde gündeme gelen cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 artı 1'in düşürülmesi tartışmasına ilişkin açıklaması damga vurdu. Erdoğan "Bunu revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir" dedi.

Erdoğan TBMM'nişn tören salonunda düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski bakanlardan Faruk Çelik'in cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 artı 1 Türkiye'yi yorar, yüzde 40 olmalı" sözleriyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan "Bunu revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni hükümet sistemini revize etmemiz ciddiyetle bağdaşmaz. Muhalefetten ne gelirse gelsin değerlendirmeye, tartışmaya açığız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüzde 50 Artı Bir Açıklaması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılışında yaptığı konuşmada ABD ile Türkiye arasında Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulması planlanan güvenli bölge konusunda "Fırat’ın doğusunda arzu ettiğimiz neticelere ulaşamadık. Türkiye’nin artık bu konuda kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmamıştır" demişti.

Erdoğan'a bu sözleri hatırlatılarak "Bir gece ansızın gelebiliriz dediniz, operasyon kapıda mı?" diye soruldu. Erdoğan, "Aynı noktadayım. Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini kullandı.

TBMM'deki resepsiyonda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da güvenli bölge konusunda soruları yanıtladı. Akar "İşin hızlanması lazım, sonuca gitmesi lazım, vakit kaybetmememiz lazım" dedi.

Fırat'ın doğusundaki gelişmelere yönelik olarak da "Olayları yakinen takip ediyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz her bakımdan hazır" diye konuştu.

TBMM'deki açılıştan diğer izlenimsel notlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi törenlerde her daim hazır bulunmasıyla tanınmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için ayakta tedavi edildikten sonra bugünkü resmi açılışa katılmamayı tercih etti.

Bahçeli’nin 23 Eylül günü sağlık sorunu yaşaması kamuoyunda merak konusu olmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bugün Bahçeli’nin resmi törende bulunmayışıyla ilgili, evinde istirahat ettiğini anımsatarak, “TBMM’nin açılışı dolayısıyla meydana gelecek hareketlilik ve siyasetin yoğun gündemi dolayısıyla hastalığının nekahat döneminde yaşayabileceği öngörülen aşırı yorgunluktan uzak kalması gerektiği değerlendirilen Sayın Bahçeli’nin istirahatleri, doktorlarının tavsiyesi üzerine birkaç gün daha uzatılmıştır. Sayın Bahçeli, bu sebeple yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM’de gerçekleşecek etkinliklere katılamayacaktır. Bununla beraber, Sayın Genel Başkanımız hızla iyileşmekte, kendilerinin sağlık durumu iyiye gitmektedir” açıklaması yaptı.

Sağlık sorunu yaşayan bir başka lider İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Kendisi milletvekili olmadığı için zaten TBMM Genel Kurulu’ndaki çalışmalara katılmıyor ancak resmi törenler dolayısıyla siyasi parti lideri statüsü dolayısıyla protokol locasından törenleri izleyebiliyor. Ancak Akşener de, Ankara’da yaşanan ishal salgını dolayısıyla 29 Eylül’de Özel Güven Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ve “viral enfeksiyon” teşhisiyle 1 gece hastanede yatırıldıktan sonra dün taburcu edilmişti. Bu nedenle Akşener’in de, evinde istirahat ettiği için bugün TBMM açılışında yer almadığı görüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Buldan, ilk önce 17 Haziran’da ardından 22 Ağustos’ta bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle iki kez ameliyat oldu. Buldan, 29 Ağustos’ta Twiter mesajıyla, taburcu edildiğini ve beline platin takıldığını açıklamıştı. Ayakta durmakta halen sıkıntı olduğu vurgulanan Buldan’ın da TBMM’nin açılışına katılamadığı gözlendi.

TBMM Genel Kurulu ise, Başkanı Mustafa Şentop’un açılış konuşmasıyla saat 15.00’te çalışmalarına resmen başladı. Salonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı hazır bulundu. Şentop’un açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı sıfatı dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüdeydi. Erdoğan’ın salona girişi sırasında artık anayasal açıdan “Cumhurbaşkanı olmasına rağmen bağımsız olmaması” dolayısıyla ana muhalefet partisi CHP Grubu, ayağa kalkmadı. CHP’nin yanı sıra HDP Grubu’nun da ayağa kalkmadığı, İyi Parti Grubu’nun ayağa kalktığı görüldü.

Bu arada evindeki yatılı personel, Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümü dolayısıyla gündemdeki milletvekili AKP’li Şirin Ünal’ın da Meclis çalışmalarına katıldığı gözlendi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG