Erişilebilirlik

TBMM’de Gündem Terör


Türk uçakları, Kuzey Irak ve güneydoğudaki PKK hedeflerini dün gece de bombalamaya devam ederken, TBMM terör gündemiyle bugün olağanüstü toplandı

Türkiye, Kuzey Irak ve güneydoğudaki PKK hedeflerini dün gece de bombalamaya devam etti. TBMM ise terör gündemiyle olağanüstü toplandı. Olağanüstü oturumda, IŞİD ve PKK’ya karşı başlatılan askeri operasyonlar ele alındı.

Dün geceki askeri operasyonlarda Güneydoğu Anadolu’da ve Kuzey Irak’ta altı PKK hedefi bombalandı. Başbakanlık’tan bugün yapılan yazılı açıklamada operasyonlar çerçevesinde şu ana kadar 1.300’den fazla kişi gözaltına alındı.

TBMM’nin olağanüstü oturumu öncesinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çatışmalara son verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Türkiye’nin terörle mücadele geri adım atmayacağını söylemişti.

Dün Türkiye’nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdi ve son terör saldırılarını kınadı.

Amerika da IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye ile yeni bir mutabakata varıldığını, plan çerçevesinde sınırda IŞİD’den arındırılmış bölge oluşturulacağını açıkladı. Amerika, “uçuşa yasak bölge” uygulamasına ise geçişmeyeceğini kaydetti. Türkiye uzun zamandır bu talebi dile getiriyordu.

Türkiye, aylardır gösterdiği isteksizliği kenara bırakıp, Suruç’ta 32 sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırı ve 2 askere düzenlenen bombalı suikast sonrasında Suriye’deki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenledi.

Ankara, ayrıca Amerika’ya İncirlik Üssü’nden IŞİD hedeflerine saldırı düzenleyecek uçuşları yapma izni verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG