Erişilebilirlik

TBMM Bombalandı, CNN Türk Yayını Bir Süre Kesildi


Türkiye Büyük Millet Meclisi havadan bombalandı. Saldırının helikopterler aracılığıyla devam ettiği bildirilse de son gelen haberlerde Meclis binasını vuran F-16 uçağının düşürüldüğü belirtiliyor. Saldırılarda yaklaşık 10 kişinin yaralandığı bilgisi geliyor.

Saldırı sırasında Meclis Genel Kurulu’nda bulunan 100’e yakın AKP, CHP, MHP ve HDP milletvekili genel kurul salonunu terk ettiler.Meclis’te arka arkaya meydana gelen iki patlamanın ardından milletvekilleri sığınaklara indi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Demokrasiye sahip çıkmak için Meclis’e geldik ancak saldırılar sonrasında sığınıklara indik,” dedi.

TBMM Milletvekilleri
TBMM Milletvekilleri

İstanbul’da çatışmalar Harbiye civarında ve köprülerin üzerinde devam ediyor. Saat 2.45 sularında İstanbul semalarında uçan bir savaş uçağı, bir yere bomba attı.

Turkiye Büyük Millet Meclisi
Turkiye Büyük Millet Meclisi

Ankara'da büyükelçiliklerde alarm

Ankara'da ABD'nin Ankara Büyükelçiliği başta olmak üzere tüm elçiliklerde alarm anonsları yapılmaya devam ediliyor. Elçilikler, kendi personeline kalabilecekleri en güvenli noktalarda sığınma talimatı verdi.

TBMM'deki sığınaklarda vekiller ve personel yanı sıra parlamento muhabirleri de bulunuyor. Sığınaktakilerle telefon irtibatı mümkün olmakla birlikte Meclis'in güvenliği ya da içeridekileri tahliye şu aşamada mümkün görünmüyor.

MİT'in bulunduğu Yenimahalle semtindeki görgü tanıklarına göre ise; çatışma yaşandı.

Kentin çevresinde helikopter uçuşları devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 50’ye yakın askerin gözaltına alındığını duyurdu.

Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, NTV yayınında Jandarma’nın tüm gücüyle seçilmiş hükümetin arkasında olduğunu söyledi. Tümgeneral Çetin, “bu hareketi kanundışı buluyor ve reddediyoruz,” dedi.

CNN Türk televizyonu canlı yayında kapatıldı

Bu arada darbe girişiminin başından bu yana yayın yapan CNN Türk Televizyonu, merkezinin bulunduğu Doğan Medya Grubu'nun binası yakınına helikopter indi.

Helikopterden inen silahlı askerler canlı yayında reji odasına girerek yayına müdahale etti ve ekibi setten dışarı çıkarttı.

Haber yazıldığı sırada reji odasından gelen sesler askerlerin çalışanları zorunlu tahliye ettiği duyuldu. Ekibin mikrofonu açık bırakması sonucu içeride arbede sesleri işitildi.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Beştepe semtindeki Habertürk Gazetesi ve TV'nin olduğu binanın camlarının önemlice bölümü patlama sesiyle kırıldı. Ancak buna tam olarak neyin neden olduğu veya Saray'da bir tahribat olup olmadığı anlaşılamadı. İçerideki personel, bodrum kattan binayı terk etti.

Ancak bir süre sonra CNN TÜRK yayını yeniden başladı.

AA'ya göre darbe girişimini planlayan bir albay

Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG