Erişilebilirlik

Tayvan'da Düşen Uçakta Ölü Sayısı 31'e Çıktı


Havalandıktan hemen sonra bilinmeyen bir nedenden ötürü hızla alçalarak bir köprüye çarpan ve başkent Taipei yakınlarındaki bir nehire düşen uçakta kayıp 12 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Tayvan’da düşen yolcu uçağında ölü sayısı 31’e yükselirken kayıp olan 12 kişi için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TransAsia Havayolları’na ait ATR-72 tipi uçak, Tayvan’da havalandıktan hemen sonra bilinmeyen bir nedenden ötürü hızla alçalarak bir köprüye çarpmış ve başkent Taipei yakınlarındaki Keelung Nehri’ne düşmüştü.

Arama-kurtarma ekipleri, nehrin üzerinde ters dönen uçaktan aralarında küçük bir çocuğun da bulunduğu 15 yolcuyu kurtarmayı başardı.

Yetkililer uçağın uçuş bilgileri ve ses kayıtlarını içeren kara kutuların bulunduğunu, bunların açık havada meydana ggelen düşme nedeninin belirlenmesinde önemli rol oynayacağını söylüyor.

Kinmen Adaları’na gitmek için havalanan uçak, Taipei’deki Sungşan Havalimanı’ndan kalktıktan hemen sonra düşmüştü.

Bir basın toplantısı düzenleyen TransAsia Havayolları CEO’su Çen Şinde, kazadan ötürü özür diledi ve çok üzgün olduklarını belirtti.

Tayvanlı yetkililer uçağın yeni olduğunu ve son güvenlik kontrolunun 26 Ocak’ta yapıldığını bildiriyor. Uçaktaki yolcuların en az 31’inin Çin’den gelen turistler olduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG