Erişilebilirlik

Tayland'da Okula Saldırı: 4 Ölü


Güvenlik görevlisi kıyafetleri giymiş silahlı saldırganlar Güney Tayland’da bir okulun korumalarına saldırdı 4 kişi öldürdü.

Polis şefi yaptığı açıklamada, saldırganların öğle saatlerinde Pattani bölgesindeki okula geldiğini ve gönüllü koruma görevi yapan kişilere ateş açarak öldürdüklerini söyledi. Polis şefi, saldırganların olayın ardından güvenlik görevlilerine ait silahları da alarak kaçtıklarını söyledi. Saldırganların kaçarken takip edilmeyi önlemek için yola çiviler attığı öğrenildi.

Deep South Watch adlı sivil toplum kurulu verilerine göre, 2004 yılından bu yana, Tayland’ın Budist üç bölgesinde, Müslüman ayrılıkçıların gerçekleştirdiği saldırılarda 7 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Salı günü de Songkhla bölgesinde bir okulun önünde patlayan bomba sonucu 12 yaşında bir öğrenci yaralanmıştı. Aralık ayı boyunca da bölgede benzer saldırılar yaşandığı ve şiddet olaylarının arttığı belirtiliyor.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü ayrılıkçıların okul idarecilerini, Malay Müslüman bölgesinde işgalci konumundaki Taylandlı Budist idareciler olarak gördüklerini, bu nedenle de okul personeli ve öğretmenleri hedef aldıklarını belirtiyor.

Söz konusu saldırılar Tayland hükümetiyle ayrılıkçı gruplara arasında barış görüşmeleri sürerken gerçekleşti.

Tayland Savunma Bakanı son saldırıdan da önde gelen gerilla grubu Barisan Revolusi Nasional’ı sorumlu tuttu. Bakan saldırılara karşı önlemlerin arttırılacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG