Erişilebilirlik

Tayland Hükümeti Sokağa Çıkma Yasağı İlan Etti


Tayland hükümeti, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine başkent Bangkok ve 21 ilde gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bangok’ta askerlerin muhalefet yanlısı göstericilere karşı kanlı bir operasyon düzenlemesi üzerine şiddet olayları kent geneline yayıldı.

Altı kişinin öldüğü ve altmışdan fazla kişinin yaralandığı operasyonda göstericilere meydanı terk etmeleri uyarısı yapılırken, barikatlar zırhlı araçlar tarafından yıkıldı.

Muhalefet liderleri, operasyonun ardından daha fazla şiddet olayının yaşanmaması için yandaşlarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Ancak çağrıyı dinlemeyen göstericiler, Tayland Borsası’na, bir yerel televizyon kanalına ve bir alışveriş merkezine saldırdı.

Son olaylarda iki askerin ve Kanadalı bir gazetecinin yaralandığı açıklandı.

Olayların diğer kentlere de sıçradığı bildiriliyor. Udon Thani ve Khon Kaen kentlerinde resmi dairelere saldırı düzenlendi.

Askerlerle göstericiler arasında son günlerde yaşanan çatışmalarda en az 40 kişi hayatını kaybetti. Mart ayından bu yana süren gösterilerde ölü sayısı 60’ı aştı.

Kızıl Gömlekliler, Başbakan Abhisit Vejjajiva’nın seçim kararı almasını istiyor. Eski başbakan Thaksin Şinavatra’yı destekleyen göstericiler Abhisit hükümetinin yasadışı olarak iktidara getirildiğini savunuyor. 2006 yılında yapılan darbeyle devrilen Thaksin hakkında yolsuzluk suçlamalar var ve sürgünde yaşıyor. Reuters haber ajansına açıklama yapan Thaksin, bu sabah yapılan askeri operasyonun ülke genelinde bir gerilla savaşının tetikleyebileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG