Erişilebilirlik

Tayfun Mağduru Filipinler'de Yardım Faaliyetleri Sürüyor


Filipinler’de binlerce kişinin ölümüne yol açan tayfun faciasının ardından uzak bölgelere yardım ulaştırılmaya başladı. Ancak birçok yer felaketin üstünden dokuz gün geçmesine rağmen hala yardım alamıyor

Ülkenin iç bölgelerinde gıda ve su yardımının, tayfunun evsiz bıraktığı yüzbinlerce kişiye ulaştırıldığı bildiriliyor.

İçişleri Bakanı Mar Roxas, yaşadıkları durum karşısında yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması gerektiğini söylese de çok sayıda kişi, günlerdir ağır koşullar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Roxas, facianın yerle bir ettiği Tacloban’da ciddi yardıma ihtiyaç duyulduğunu ve kentin birçok bölgesine hala ulaşılamadığını bildirdi.

Amerikan George Washington uçak gemisinden kalkan helikopterler, uzak bölgelere, gıda, su ve tıbbi yardım götürmeye devam ediyor.

Resmi rakamlara göre Haiyan Tayfunu şimdiye kadar 3 bin 600 kişinin ölümün yol açtı. Birleşmiş Milletler ölü sayısının 4 bin 500’e yükselebileceği uyarısında bulunuyor.

George Washington uçak gemisi ve Amerikan donanmasının gönderdiği yedi malzeme gemisi, Perşembe gününden bu yana yardım operasyonlarına katılıyor. Deniz Kuvvetleri’ne bağlı hastane gemisi USS Mercy’nin de önümüzdeki haftalarda Filipinler’deki filoya katılması bekleniyor. Öte yandan İngiltere de HMS Illustrious adlı uçak gemisini bölgeye gönderdi.

Felaket bölgesine gönderilen yardımlar, karayollarının tahrip olması ve benzin yokluğundan dolayı aksıyor. Bölgeye gönderilen benzin, özellikle ayaklanma çıkması kaygısından dolayı azaltılmış durumda.

Birleşmiş Milletler’in insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Valerie Amos, on binlerce kişinin muson mevsiminde, aşırı yağışlar ve rüzgara rağmen açıkta yaşamak zorunda kaldığına dikkati çekti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG