Erişilebilirlik

Tankerle Çarpışan ABD Savaş Gemisindeki Askerlerin Cesetleri Bulundu


Singapur açıklarında bir petrol tankeri ile çarpışan ABD destroyerinin kayıp 10 denizcisi ile ilgili kötü haber geldi. ABD Pasifik Donanması Komutanı Amiral Scott Swift, USS John McCain’de kayıp ABD’li denizcilerin bazılarının ceset parçalarına ulaşıldığını açıkladı.

Amiral Swift, Singapur’daki Changi donanma üssünde yaptığı basın toplantısında, "Dalgıçlar girişi kapanan kompartmanlarda yaptığı aramada bazı kalıntıların yerini tespit etti” dedi.

Swift ayrıca, Malezya donanmasının bir ceset de bulduğu ve parçaların kayıp askerlere ait olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

İskele tarafından hasar gören güdümlü füze destroyerinde kaza sonrası, askerlerin kompartmanları, makine ve iletişim odaları su altında kalmıştı.

ABD Donanması ise iki ayda yaşanan ikinci kaza sonrası harekete geçti ve tüm operasyonlarına ara verme kararı aldı.

ABD Donanması Deniz Harekat Başkanı Oramiral John Richardson, birkaç günlüğüne ABD’nin dünyadaki tüm deniz operasyonlarının durdurulduğunu açıklamış, bu süreçte yetkililerin durum tespiti ve çalışma koşullarına inceleme yapacağını belirtmişti.

Richardson, çarpışmada kasıt olduğuna dair bir bulgu olmadığını ve daha kapsamlı bir soruşturma yapılacağını da belirtti. Deniz Harekat Başkanı, gerekirse donanma dışından uzmanların da eğitim sürecinden operasyonel tempo ve ekipmana kadar inceleme yapacağını kaydetti.

Savunma Bakanı Jim Mattis de Ürdün seyahatinde gazetecilere konuştu ve donanmanın soruşturmasını desteklediklerini, gerçekler ortaya çıktığında da paylaşacaklarını söyledi.

Kaza, son iki ayda 7’nci filoya ait bir geminin Pasifik Okyanusu’nda karıştığı ikinci kaza oldu. Haziran ayında ABD destroyeri USS Fitzgerald, Japonya karasularında bir kargo gemisiyle çarpışmış, 7 ABD'li denizci hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG