Erişilebilirlik

İtalyan Asıllı Berberin Washington'daki Başarısı


Barber, hair, generic picture.
Barber, hair, generic picture.

Berber Diego D’Ambrosio yaklaşık yarım asırdır Washington halkına hizmet veriyor. Yıllar önce İtalya’dan Amerika’ya göç eden D’Ambrosio’nun daimi müşterileri arasında Yüksek Mahkeme yargıçları ve büyükelçiler de bulunuyor. Washington’da oldukça geniş bir müşteri kitlesine sahip olan D’Ambrosio’nun adı kısa süre önce kent yetkilileri tarafından yıllardır berberlik yaptığı sokağa verildi.

Diego D’Ambrosio müşterilerini her zaman çok sıcak karşılıyor. İtalyan asıllı olan D'Ambrosio Amerika’ya 1960’ların başında gelmiş. Kısa süre sonra da Washington’un tanınmış semtlerinden Dupont Circle’da berberliğe başlamış. D’Ambrosio’nun binlerce müşterisi var.

D’Ambrosio’nun müşterileri arasında Washington’un önde gelen isimleri ve bazı yabancı politikacılar da var. D’Ambrosio’nun berber salonunun duvarlarını süsleyen fotoğraflar müşterileriyle süregelen arkadaşlığını sergiliyor. D’Ambrosio, “Burası benim herşeyim, dünyam. 135’in üzerinde büyükelçi, 26’dan fazla ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanlarına burada hizmet verdik,” diyor.

D’Ambrosio’nun müşterileri sadece cumhurbaşkanı ve bakanlardan ibaret değil. Sıradan bir Washingtonlu olan Steve Levy de 25 yıldır her Cuma buraya uğruyor. Levy, “Diego çok iyi bir berber ama onu diğerlerinden farklı kılan çok şey var. Her Cuma buraya gelip Diego’yla sohbet etmek ve saçımı kestirmek bana müthiş keyif veriyor. Diego harika bir dost. Sıcakkanlı, zeki ve iyi bir insan. Washington’da onun yeri ayrı,” diye konuşuyor.

Berber salonunun yanında dört yıldır restoran işleten Steve Gaula, D’Ambrosio’nun çok iyi bir komşu olduğunu, bulundukları sokağı güzelleştirmek için birlikte çalıştıklarını söylüyor.

Kent yetkilileri D’Ambrosio’nun çevresini güzelleştirme çabalarını karşılıksız bırakmadı. 47 yıldır berberlik yaptığı Dupont Circle’daki dükkanının önünden geçen sokağın ismi değiştirilerek D’Ambrosio’nun adı verildi. Ayrıca İtalyan Büyükelçiliği de D’Ambrosio’yu ülkesinin adını iyi bir şekilde duyurduğu için onurlandırdı. D’Ambrosio’nun gurur kaynağıysa müşterileri.

D’Ambrosio’nun çok sevdiği berberlik mesleğini bırakmaya hiç niyeti yok.


XS
SM
MD
LG