Erişilebilirlik

Taleban Ulusal Uzlaşma Toplantısını Hedef Aldı


İki havan topu yaklaşık 1600 delegenin katıldığı üç günlük toplantıların yapıldığı çadırın yakınlarına düştü, olayda ölen ya da yaralanan olmadı

Afganistan’da Taleban militanları, başkent Kabil’deki geniş kapsamlı uzlaşma toplantısını hedef alan saldırılar düzenledi.

Devlet Başkanı Hamid Karzai, yaklaşık 1600 delegeye hitaben bir konuşma yaparken, patlama ve silah sesleri Kabil’i sarstı.

Militanların fırlattıkları iki havan topunun toplantının yapıldığı çadıra yakın bir yere düştüğü açıklandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildiriliyor.

Afgan yetkililer, güvenlik güçlerinin çadıra kadın kılığında girmeye çalışan iki militanı vurarak öldürdüğünü açıkladı. Bir diğer saldırgan da gözaltına alındı. Saldırıların sorumluluğunu Taleban üstlendi. Taleban yetkilileri, dört intihar eylemcisini, üç günlük ulusal toplantıyı sabote etmek üzere Kabil’e gönderdiğini bildirdi.

Devlet Başkanı Hamdi Karzai, delegelerden patlama seslerine aldırmamalarını istedi. Karzai, üç günlük toplantının açılışında yaptığı konuşmada Taleban’ı Afganistan’ı imha etmekten vazgeçip, topluma yeniden katılmaya çağırdı.

XS
SM
MD
LG