Erişilebilirlik

Afganistan'da Anlaşma Beklenirken Taleban Yeni Saldırı Düzenledi


Arşiv foto
Arşiv foto

Amerika ve Taleban yetkilileri ülkede 18 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek adına görüşmeler yürütürken Taleban güçleri 14 güvenlik görevlisini öldürdü.

Hükümet yetkilileri Herat’ın batısında meydana gelen çatışmada 14 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken sivil halktan da yaralananlar olduğunu söyledi.

Herat Polis Sözcüsü Abdul Ahad Velizade, Herat’ın Rubat-e-Sangi bölgesindeki güvenlik kontrol noktalarına Taleban güçleri tarafından saldırı düzenlendiğini belirtti. Velizade, “Olayda en az 9 kişi de yaralandı. Takviye güçlerin gelmesi üzerine Taleban militanları geri çekildi” dedi.

Taleban tarafından henüz saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Amerikalı yetkililer ve Taleban heyeti son olarak yapılan görüşmelerde anlaşmaya yakın olunduğu bilgisini vermişti. Taleban, yabancı tüm askerlerin ülkeden çekilmesini, Amerika’ysa, Afganistan’ın terör örgütlerinin sığınak noktasına haline gelmeyeceği konusunda güvence istiyor.

Taleban tarafından görüşmelere ilişkin bugün yapılan açıklamada da bir kez daha anlaşmaya yakın olunduğu sinyali verildi.

Taleban Sözcüsü Süheyl Şahin, görüşmelerin yapıldığı Doha'da yaptığı açıklamada "Bağımsızlık arayışında olan ulusumuz için Müslüman kardeşlerimize çok yakında güzel haber vermeyi umuyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak Amerika'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Kabil'de Eşref Gani hükümetini bilgilendireceği, bunun ardından anlaşmanın detaylarının uluslararası kamuoyuyla paylaşılacağı ifade ediliyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG