Erişilebilirlik

Taleban Heyeti Norveç'e Gidiyor


Arşiv foto
Arşiv foto

Afganistan’da yönetimi elinde tutan Taleban, insani yardım konularını görüşmek üzere Norveç’e bir heyet gönderiyor. Norveç Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre heyet Pazar günü Norveç’te olacak.

Taleban, Ağustos ayında Kabil’i ele geçirmesinden bu yana ülkede yönetimi elinde tutuyor ancak hiçbir ülke henüz Taleban iktidarını resmen tanımış değil. Norveç Dışişleri Bakanı da yaptığı açıklamada, ziyaretin Taleban’ın tanınması anlamına gelmediğini söyledi.

Bakan Anniken Huitfeldt, “Bu toplantılar, Taleban’ın tanınması ya da onları yasallaştırma anlamı taşımıyor. Ancak ülkede fiili şekilde yönetimde bulunan kişilerle görüşmek zorundayız. Siyasi durumun ülkedeki insani krizi daha da kötü bir hale getirmesine izin veremeyiz” dedi.

23-25 Ocak tarihlerinde yapılacak görüşmelere Norveç’in yanısıra diğer bazı ülkelerden de temsilcilerin katılacağı belirtildi.

Norveç tarafından yapılan açıklamada toplantılarda sadece gıda sorunu değil, ülkedeki kadın hakları, basın özgürlüğü, insan hakları ihlalleri, ekonomik ve siyasi konularla sosyal meselelerin de gündeme geleceği ifade edildi.

Taleban’ın yönetimine gelmesinin ardından ülkede gıda güvenliği ve temini dışında başta kadınlar ve kız çocuklarının hakları olmak üzere özgürlükle dair çok sayıda konuda sıkıntılar yaşanıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG