Erişilebilirlik

Taleban: ‘Cihat Sorumluluğumuz Henüz Bitmedi’


Taleban geleneksel olarak her yıl düzenlediği bahar saldırılarını bu yıl da başlattığını açıkladı. Örgütün yaptığı açıklamada, “Cihat sorumluluğumuz henüz bitmedi” ifadesi kullanıldı.

Afgan siyasetçilerle ABD’li mevkidaşları arasında Taleban’ın da dahil edilmesi planıyla başlatılan barış görüşmeleri devam ederken Taleban’dan böylesi bir açıklama gelmiş olması eleştirilere ve uyarılara neden oldu.

‘Bu propagandadır’

Afganistan Yüksek Barış Konseyi üyesi Atta-u-Rahman Saleim Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Taleban savaşçılarının ‘savaşta ısrar ettiklerini’ ve bunu Afganistan’da her gün ‘gözlemlediklerini’ aktardı.

Afgan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Qais Mangal da Taleban’ın duyurusunu ‘tamamen propaganda’ olarak nitelendirdi. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan sözcü Mangal, “Taleban kirli amaçlarına ulaşamayacak ve harekatlarında geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yenilgiye uğratılacak” dedi.

Son aylarda Afganistan genelinde isyancıların saldırıları arttı ve her iki tarafta da yüzlerce savaşçının ölümüyle sonuçlandı. Çatışmalarda on binlerce aile evlerinden edilirken birçok sivil de hayatını kaybetti.

Taleban Afganistan’daki 407 vilayetin yarısından fazlasında kontrolu elinde tuttuğunu iddia ediyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG