Erişilebilirlik

Taleban Kaçırdığı Amerikalı Askerin Yeni Videosunu Yayınladı


Taleban Kaçırdığı Amerikalı Askerin Yeni Videosunu Yayınladı
Taleban Kaçırdığı Amerikalı Askerin Yeni Videosunu Yayınladı

Taleban militanları, Afganistan’da 30 Haziran’da kaçırılan Amerikalı asker Bowe Bergdahl’ın yeni video görüntülerini yayınladı.Video görüntülerinde Bergdahl, serbest bırakılması ve eve dönmesi için yalvarıyor

Taleban militanları, Afganistan’da 30 Haziran’da kaçırılan Amerikalı asker Bowe Bergdahl’ın yeni video görüntülerini yayınladı.

Video görüntülerinde Bergdahl, serbest bırakılması ve eve dönmesi için yalvarıyor, Afganistan’daki savaşın bu kadar çok kişinin ölmesine değmeyeceğini söylüyor.

Amerikan ordusu, Taleban’ın yayınladığı son video görüntülere henüz yanıt vermedi. Amerikalı ve Afgan üst düzey yetkililer, Bergdahl’ın bulunması için ellerinden geleni yapmaya söz vermişti.

Öte yandan Afganistan Bağımsız Seçim Kurulu’nun iki üyesi istifa etti.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Vahit Ömer, kurul başkanı Azizullah Ludin’in görev süresinin uzatılmasını istemediğini bildirdi. Ömer, Ludin’in yardımcısı Davut Ali Necefi’nin de istifasını sunduğunu açıkladı.

Batılı ülkeler, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’ye, seçim kurulunu değiştirmesi için uzun süredir baskı yapıyordu.

XS
SM
MD
LG