Erişilebilirlik

Taleban Afganistan’da Hapishane Bastı


Taleban, Afganistan’ın doğusundaki Gazni bölgesinde bulunan bir hapishaneye baskın düzenleyerek, yüzlerce mahkumun firar etmesine yardım etti.

Çok iyi planlanmış operasyonda, Taleban militanları hapishane girişinde bombalı bir intihar saldırısı düzenleyerek, binaya girişi kolaylaştırdı.

Afgan yetkililer, hapishanedeki 436 hükümlüden, 355’inin Taleban baskını sırasında kaçtığını söyledi. Afgan hükümeti, kaçanlardan 148’inin ulusal güvenliği tehdit eden mahkumlar olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yedi gardiyanın öldüğü, yedi gardiyanın da yaralandığı hapishane baskınında, beş Taleban militanının öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırının sorumluluğunu gazetecilere gönderdiği bir e-mail’de üstlenen Taleban’ın sözcüsü Zabinullah Mücahit, hapishanenin Afgan istihbarat dairesi tarafından yönetildiğini ve çoğunluğu Taleban savaşçısı olan mahkumların kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü. 10 kişilik bir intihar timinin, mahkumları özgür bırakmak için görevlendirildiğini söyleyen Mücahit, üç savaşçının öldüğü baskında 400’e yakın mahkumun serbest bırakıldığını belirtti.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG