Erişilebilirlik

Taciz Mağduru Sporculara 380 Milyon Dolar Tazminat


ABD’de Jimnastik Federasyonu ve ABD Olimpiyat Komitesi, eski fizyoterapist Larry Nassar’ın tacizine uğrayan kadın jimnastikçilerin de aralarında bulunduğu 500 kadar cinsel taciz mağduruna toplam 380 milyon dolar tazminat ödenmesi konusunda anlaşma sağladı.

Tacize maruz kalanların 330’dan fazlası doğrudan Nassar’ın tacizine uğramış kadın sporcular ve çalışanlardan oluşuyor. Davacı olan sporcular arasında ABD Kadın Jimnastik Takımı'nın Olimpiyat madalyası sahibi jimnastikçileri Simone Biles, Aly Raisman and McKayla Maroney de yer alıyordu.

Taraflar arasında varılan anlaşma uyarınca ABD Jimnastik Federasyonu ve ABD Olimpiyat Komitesi, gelecekte bu tarz tacizleri engellemek için yönetim kurullarına tacize maruz kalmış bazı kişileri de dahil etmeyi kabul etti. Olimpiyat Komitesi, taciz ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla yapılacak düzenlemeler için de 5 milyon dolarlık bir kaynak ayıracağını açıkladı.

Yüzlerce kadın sporcuyu taciz eden ABD Jimnastik takımının doktoru Larry Nassar, 2018 yılında görülen dava sonucu iki ayrı mahkeme tarafından 300 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG