Erişilebilirlik

TACCI: 'Ticarette Bilgi Akışı Çok Önemli'


TACCI: ‘Ticarette Bilgi Akışı Çok Önemli’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:59 0:00

Kısa adı TACCI olan Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni başkanı Ali Koçak, 2002’den beri ikili ticaret ilişkilerini geliştirmek ve New York iş dünyasında ‘networking’i yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söylüyor

New York’taki Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası TACCI’nin yeni başkanı Profesör Ali Koçak. New York Üniversitesi ve Albert Einstein Tıp Fakültesi eğitimli Ali Koçak, 2005 yılından buyana New York Üniversitesi John Jay Kriminal Hukuk Fakültesi’nde ders veriyor. Profesör Ali Koçak, sadece alanında tanınmış bir bilimadamı değil aynı zamanda başarılı bir işadamı, New York’taki ünlü Turkuaz lokantasının da sahibi. 30 yıl kadar önce Saddam Hüseyin baskısı yüzünden Irak’tan katır sırtında sınırı geçerek önce Türkiye’ye, ardından Amerika’ya geçen Iraklı Türkmen Ali Koçak’la Hülya Polat konuştu.

Ali Koçak’ın verdiği bilgiye göre TACCI 2002 yılında New York’ta kuruldu. Amaç New York’taki ve Amerika’daki her kesimden iş sahibine, ister esnaf, ister sanayici olsun hepsine ulaşmak, Türkiye’yle Amerika arasındaki ticaret hacmini arttırmak. TACCI’nin hedeflerinin başında Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ilişkileri ve ticaret hacmini arttırmak ve Amerika’daki şirketlerle Türkiye’deki şirketler arasında bir ortaklık oluşturmak geliyor. TACCI, işadamlarını, yatırımcıları biraraya getirecek ektinlikler, toplantılar düzenliyor. ‘Networking’ etkinlikleri yapıyor, iş ortaklıkları kurulmasını sağlamaya çalışıyor.

Türk Amerikan ticari ilişkilerinin istenen düzeyde olmadığını söyleyen TACCI Başkanı Ali Koçak, bu konuda şunları söylüyor: “Ticari ilişkilerin ve ticaret hacminin 20 sene öncesine oranla daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Daha önceleri ağır sanayi ticareti oluyordu. Şu andaysa esnaflarımız Türkiye’de KOBİ denen küçük ölçekli işletmeler ve sanayilerle buraya ulaşıyorlar, daha fazla ve daha çeşitli ürünler sunabiliyorlar. Ticaret düzenli olarak artıyor. İş hacminin daha da artabilmesi için bilgi akışı çok önemli.Türkiye’deki yatırım imkanları nedir, Amerika’daki yatırım imkanları nelerdir, bu konuda iki tarafın da bilgisini arttırabilirsek ticaret hacmi de artar.”

TACCI sadece Kongre’yle değil bütün kurumlarla, İtalyan, Yunan Ticaret Odaları’yla Manhattan Ticaret Odası’yla ve bütün Orta Asya cumhuriyetlerinin ticaret temsilcilikleriyle Ortadoğu’daki, Balkanlar’daki ülkelerin ticari kurumlarıyla ilişkilerini arttırma sürecinde. Bu ilişkileri daha geniş tabana yaymaya çalışıyor.

New York çok hareketli bir ticaret merkezi. New York Türk girişimcilerin ve yatırımcıların çok olduğu bir mega-kent. Ali Koçak, New York’taki ve genel olarak Amerika’daki Türkler’den ve iş çevrelerinden beklentilerini de şöyle özetliyor: “TACCI’ye üye olun, birlikte çalışalım.”

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG