Erişilebilirlik

Türk ve Suriyeli Çocuklar Birlikte Müzede Vakit Geçiriyor


Ankara’da CerModern’in ev sahipliğinde UNICEF İyi Niyet Elçisi ve oyuncu Tuba Büyüküstün’ün katılımıyla Türk ve Suriyeli çocuklar arasında iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan çalışmalardan birisi olan “Müzede Bir Gün” adlı atölye etkinliği düzenlendi.

Türk ve Suriyeli Çocuklar Birlikte Müzede Vakit Geçiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Avrupa Birliği’nin (AB) maddi destek verdiği ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) işbirliğinde Suriyeli mülteci çocuklar için farklı çalışmalar yürütülüyor. Bunlardan birisi CerModern’de bugün Tuba Büyüküstün’ün çocuklarla buluştuğu atölye etkinliği oldu. Bu atölye çalışması Haziran ayından bugüne Türk ve Suriyeli çocuklar arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla sürdürülüyor.

​Etkinlikte, ilk önce Suriyeli ve Türk çocuklar hep birlikte ressam Mehmet Bayraktar sergisini Büyüküstün’ün rehberliğinde gezdi. Ardından hep birlikte çizimleri boyadı. Çocuklara boyama çalışmasında Büyüküstün’ün yanı sıra AB Türk Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak da eşlik etti.

AB Büyükelçisi Berger, Avrupa olarak Türkiye’ye her zaman destek olmayı amaçladıklarını kaydederek, “Bu boyama aktivitesiyle çocuklarımızın hayatına renk katmaya çalıştık. Onlar için en önemli şey eğitimleri ve okula gidebilmeleri. Biz bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.


UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle de, “Suriye'deki çocuklarımız hayata zor bir başlangıç yaptı. Burada ASAM ve AB gibi ortaklarımız ve Türkiye'nin de desteğiyle onlara daha iyi fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz. En önemlisi çocuklarımızın geleceği için hep beraber çalışmamız” dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG