Erişilebilirlik

Suudi Başkonsolosluğu Arandı Sıra Başkonsolosun Konutunda


2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinen haber alınamayan Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak arama faaliyeti devam ediyor.

Dün akşam 19.15 sularında Suudi Arabistan'ın 4. Levent'teki başkonsolosluğunda 9 saat süren arama yapan Türk yetkililer, bugün de Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed al Otaibi'nin rezidansında arama yapacak.

Kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Emniyeti, 2 Ekim günü Kaşıkçı Suudi Arabistan başkonsolosluğuna girdikten iki saat sonra diplomatik misyonun garajından çıkan bir aracın rezidansa girdiğini belirlemişti.



Başkonsoloslukta 9 saat süren aramadan notlar

Türk polisi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve savcı nezaretinde İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda pazartesi günü başlattığı arama çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalara Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de katıldı.

Dokuz saat süren arama çalışmalarının ardından önce polis, ardından da savcılar ve Dışışleri yetkilileri konsolosluktan ayrıldı.

Başkonsolosluktan en son, arama çalışmalarına eşlik eden Suudi heyeti çıktı.

Heyetler, yapılan çalışmalar hakkında resmi bir açıklama yapmadılar.

Konsolosluktan alınan toprak örnekleri iki kamyonla taşındı

Gece geç saatlerde iki çöp kamyonu konsolosluğun arka kapısından giriş yaptı. Alınan bilgilere göre, konsolosluk bahçesinden alınan toprak örnekleri araçlara yüklendi ve kriminal laboratuvarına gönderildi.

Polis köpekleri de Suudi Arabistan konsolosluğunda arama çalışmalarına katıldı.

Gece yarısı binanın ışıkları söndürüldü ve konsolosluktan mavi bir ışık yansıdığı görüldü. Bunun olay yeri incelemelerinde gözle görülemeyen kan ya da benzeri kalıntıları bulmak için kullanılan bir kimyasal olan "luminol"dan kaynaklandığı belirtildi.

Türk ekipleri 2 Ekim’de konsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akibetinin belirlenmesi amacıyla Riyad hükümetiyle varılan anlaşma sonucu konsoloslukta arama hakkı elde ermişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG