Erişilebilirlik

`Suudi Arabistan'la İlişkilerimizi Bozmak İstiyorlar'


`Suudi Arabistan'la İlişkilerimizi Bozmak İstiyorlar'
`Suudi Arabistan'la İlişkilerimizi Bozmak İstiyorlar'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi’ne yönelik sözde suikast planının Amerika tarafından Tahran-Riyad ilişkilerini bozmak amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, bu planı ortaya atan Amerika’nın, dikkatleri kendi ulusal ekonomik sorunlarından uzaklaştırmayı amaçladığını da söyledi.

Mahmud Ahmedinejad, El-Cezire televizyonuna verdiği özel demeçte, Washington’un Tahran’ı suçlayarak hiçbir yere varamayacağını da dile getirdi.

Ahmedinejad, Amerika ile İran’ın askeri açıdan çatışma noktasına ilerlediği iddiasını reddetti, Washington’un bölgesel sorunlara sürekli müdahil olmasından yakındı.

Hafta başında İran, suikast planladığı iddialarını soruşturmaya hazır olduğunu bildirmişti. Resmi haber ajansı IRNA, Dışişleri Bakanı Ali-Ekber Salehi’nin, Amerika’dan suçlamalarla ilgili belgeleri Tahran’a sunmasını istediğini bildirdi.

İran suçlamaları reddederken ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney, Amerika’nın bu konuda girişeceği siyasi ya da askeri bir eylemin “kararlı bir karşılık” göreceği uyarısında bulundu.

Hamaney, Amerika’nın suçlamalarının, dikkatleri ekonomik sorunlarından ve ülke içindeki protesto gösterilerinden çekmek için ortaya attığını da öne sürdü.

Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu Başkanı Dianne Feinstein ise Fox televizyon kanalına Amerikalı yetkililerin, İran’ın Kudüs adlı özel biriminin olayla ilişkisini gösteren yeterince kanıt topladıklarını açıkladı.

Feinstein, Kudüs biriminin geçmişte benzer terörist operasyonlar planladığının herkesçe bilindiğini de belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG