Erişilebilirlik

Suudi Arabistan'da 93 IŞİD Militanı Tutuklandı


ISIS
ISIS

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada tutuklanan militanlar arasında Riyad'daki Amerikan elçiliğine bomba yüklü araçla saldiri planlayan üç zanlıdan ikisinin de bulunduğu belirtildi

(Reuters) Suudi Arabistan, IŞİD militanı olmakla suçlanan 93 kişiyi tutukladı. İçişleri Bakanlığı, tutuklanan militanlardan ikisinin başkent Riyad’da bulunan Amerikan Elçiliğine daha sonra önlenen bomba yüklü araçla saldırı girişimini planladığını açıkladı.

Resmi Suudi haber ajansı tarafından yayınlanan bakanlık açıklamasına göre tutuklanan 93 kişinin 77’si Suudi Arabistan vatandaşı.

Açıklamada, Suudi Arabistan’ın ülke güvenliğini zayıflatma hedeflerine ulaşmak için sürekli terör planları yapan bu sapık gruba karşı her türlü önlemi almaya çalıştığı vurgulandı.

iki Suriyeli ve bir Suudi Arabistanlı’dan oluşan bir IŞİD hücresi Amerikan Elçiliğine bomba yüklü araçla saldırmayı planlamış ancak girişim geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkarılmış. Bakanlık, iki Suriyeliden birinin ve Suudi Arabistanlı diğer zanlının tutuklanan 93 kişi arasında olduğunu bildirdi..

Yetkililer, 61 kişiden oluşan diğer bir IŞİD hücresinin de sosyal medya aracılığıyla örgüte militan katmak, para toplamak ve Suudi Arabistan içinde eğitim kampları kurmaya çalıştığını açıkladı.

Olay, IŞİD’in Suudi Arabistan krallığında gerçekleştirdiği ilk saldırı oluyor .

IŞİD geçen yıl Suudi Arabistan’daki yandaşlarını Suriye veya Irak’a gelip örgüte katılma yerine Suudi yetkililere, ülkede yaşayan Batılılara ve Şii azınlığa saldırmaya çağırmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG