Erişilebilirlik

‘Suudiler Yemen’de Misket Bombası Kullandı’


İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan’ın Yemen’de misket bombası kullandığını iddia etti. Yemen'deki Husiler'e karşı yürütülen hava operasyonlarında kullanılan misket bombalarının ABD tarafından Suudiler'e verildiği bildiriliyor

İnsan hakları İzleme Örgütü (HRW) Yemen’deki Husi isyancılara Suudi Arabistan öncülüğünde sürdürülen hava saldırılarında ABD tarafından sağlanan yasaklı misket bombalarının kullanıldığını açıkladı.

Örgütün yaptığı açıklamada, 2008 yılında misket bombalarının yasaklanmasını öngören anlaşmaya116 ülkenin imza attığı belirtiliyor. Anlaşmada, sivillere yönelik kullanılan misket bombalarının uzun vadeli tehlikelerine dikkat çekiliyor. Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve Yemen bu anlaşmaya imza atan ülkeler arasında yer almıyor.

Merkezi Amerika’da bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, bombaların, Yemen’in kuzeyindeki Suudi Arabistan sınırı yakınlarında Husilerin yoğun yaşadığı bölgelere, koalisyon tarafından son haftalarda düzenlenen hava saldırılarında kullanıldığını öne sürdü. Örgüt, misket bombalarının kullanıldığını iddialarına kanıt olarak bazı fotoğraf ve videolar paylaştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, misket bombalarının, atıldığı alanda etrafa saçılan küçük bombalar olduğunu ve toprağa düşerek patlamamış olanların adeta mayın gibi bölgede yaşayanlar için ölüm ve yaralanma tehlikesi yaratmaya devam etttiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG