Erişilebilirlik

Medine'deki Peygamber Camii'nde İntihar Saldırısı


Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Amerikan Konsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının ardından bugün de yine ülkeden saldırı haberleri geldi.

Saldırılardan birinin Medine’de gerçekleştiği belirtiliyor. Medyadaki haberlere göre intihar saldırganı Hz. Muhammed'in mezarının da içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi Cami’ndeki güvenlik kontrol noktası yakınlarında üzerindeki bomba düzeneğini patlattı. Olayda saldırganla birlikte üç kişinin öldüğü bildiriliyor.

Yerel medyadan yansıyan görüntülerde, saldırının yaşandığı bölgeden dumanlar yükseldiği gözleniyor. Saldırı, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayının son gününde, bayramdan bir gün önce gerçekleşti.

Patalamanın hedefi olan cami, her yıl dünyanın dört bir yanından Hac için Suudi Arabistan'a gelen milyonlarca Müslüman tarafından ziyaret ediliyor.

Şii nüfusun yaşadığı Taif kentinden de iki patlama haberi geldi. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre patlamalardan biri bir cami yakınındaki araca zarar verdi. Patlama sonrası vücut parçalarının etrafa yayıldığı bunun da saldırgana ait olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde dün de Amerikan Konsolosluğu yakınlarında bir saldırgan üzerindeki bombayı patlatmış, olayda saldırgan hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG