Erişilebilirlik

Haley'den Şam'a Uyarı


Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, yeni bir kimyasal saldırı düzenlemesi halinde Washington’un Suriye’ye yeni füze saldırısı düzenleyebileceği konusunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat'ı uyardı.

Fox News kanalına konuşan Haley, "Eğer Esat Cumartesi günü Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından 105 füzeyle yapılan yaylım ateşinden anlamazsa arkası gelecek. En küçük kimyasal silah kullanımına bile izin veremeyiz" dedi.

Haley, "Suriye’ye yönelik füze saldırısının bir defalık olup olmadığı tamamen Esat’a kalmış" dedi.

Suriye güçlerinin yaklaşık 10 gün önce Duma’da düzenlediği iddia edilen kimyasal saldırıda 40’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

"Esat’ın ne kadar akıllı olduğunu göreceğiz" diyen Haley, "Hareketlerini izleyeceğiz. Umarım mesajı almıştır" ifadelerini kullandı.

Johnson: "Suriye'ye yönelik yeni saldırı planı yok"

Konuyla ilgili İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'dan da açıklama geldi.

Johnson Suriye’ye yönelik yeni saldırı planı olmadığını ancak ülkesi ve müttefiklerinin Suriye lideri Esat’ın halkına karşı gelecekte kimyasal silah kullanması durumunda gerekli adımı atmak için değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Johnson bu açıklamayı İngiliz yayın kurumu BBC’ye yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanı, “Şu anda masada daha fazla saldırı için bir öneri yok, Esat rejimi bir başka kimyasal saldırı yapacak kadar aptal olmadı” dedi.

Amerika, Fransa ve İngiltere Cuma akşamı Suriye’deki 3 kimyasal silah tesisine 105 füze fırlatmıştı. Tesisilerden biri Şam’da diğer ikisi Humus yakınlarındaydı.

İngiltere Dışişleri Bakanı, “Bu, rejim değişikliğiyle ilgili değil” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG