Erişilebilirlik

'Suriyeli Muhaliflere Desteği Sürdüreceğiz'


Başkan Barack Obama bugün Beyaz Saray’da İngiltere Başbakanı David Cameron’la Suriye konusunu ele aldı. Görüşme sonrasında iki lider bir basın toplantısı düzenledi.

Obama, basın toplantısında, Amerika ve İngiltere’nin, ılımlı muhaliflere destek vermeye devam edeceğini söyledi. Obama, her iki ülkenin Cenevre’de yapılması hedeflenen konferans sırasında Suriye’de geçici bir hükümet kurulması için çalışacağını da sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron Beyaz Saray’daki görüşmesi öncesinde Cuma günü de Rusya’da Vladimir Putin’le Suriye konusunu görüştü. Bu görüşmede Cenevre konferansı ve Suriye’de geçici bir hükümet kurulması planları ele alındı.

Cenevre ‘de konferans yapılması Amerika ve Rusya tarafından gündeme getirildi. Suriye hükümeti konferans çağrısına yanıt vermedi. Muhalefet ise Beşar Esat’ın dahil olmadığı bir formül istiyor.

Obama ile Cameron, gelecek ay Kuzey İrlanda’da yapılacak G8 zirvesini de ele aldı.
Görüşme gündeminde ekonomik ilişkiler ve terörle mücadele konuları da yer alıyordu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün ayrıca Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri ile de biraraya gelecek. Cameron bu görüşme sonrasında Boston’a da giderek, 15 Nisan’daki saldırılar sonrasında yapılan soruşturma ve alınan önlemleri konusunda bilgi alacak. Bu görüşmelerle Cameron, İngiltere’nin bu deneyimden nasıl bir ders alması gerektiğini öğrenmeyi amaçlıyor.

Cameron’un üç günlük Amerika ziyareti New York’ta noktalanacak. İngiltere lideri burada BM tarafından küresel kalkınma hedefleri konulu konferansa katılacak.
Bu, Obama’nın ikinci kez başkanlığa seçilmesinden sonra David Cameron’un Amerika’ya ilk ziyareti oluyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG