Erişilebilirlik

Sürücüsüz Uber Yayaya Çarparak Öldürdü


Sürücüsüz Uber Yayaya Çarparak Öldürdü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Arizona eyaletinin Phoenix kenti yakınlarında Uber’in sürücüsüz bir aracı yayaya çarptı. Kazada yaya hayatını kaybetti.

Tempe kenti polisi, direksiyon başında bir operatörün olduğu aracın otopilot modunda ilerlerken, bir yaya geçidinin dışında yürüyen bir kadına carptığını bildirdi.

Kazanın tam olarak hangi saatte meydana geldiği konusunda bilgi verilmedi.

Uber aracının çarptığı kadın, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kadının kimliği açıklanmadı.

Phoenix bölgesi, Pittsburg, San Francisco ve Toronto'da aylardır sürücüsüz araçlarla test sürüşleri yapılıyordu.

Uber şirketinin üst yöneticisi (CEO) Dara Khosrowshahi Twitter hesabında paylaştığı mesajda, kazayla ilgili soruşturmada kolluk kuvvetleriyle “tam işbirliği” yaptıklarını belirtti ve kurbanın ailesine baş sağlığı diledi.

Şirket ayrıca, Phoenix ve diğer kentlerde sürücüsüz otomobil çalışmalarını askıya aldığını duyurdu.

Geçen hafta Texas'ın Austin kentinde düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji ve medya fuarı SXSW'e sürücüsüz arabaların yaratıcısı Waymo şirketinin üst yöneticisi John Krafcik de katılmıştı.

Amerika'nın Sesi'nin izlediği panelde Krafcik Arizona'nın Tempe şehrinde 9 yıldır devam eden deneme sürecinin ardından geçen sene boyunca bu teknolojinin halka da açıldığını ve özellikle artık araba kullanması mümkün olmayan yaşlı kesim için büyük bir kolaylık sağladığını belirtmişti.

Krafcik panelde kendisine yöneltilen "Peki ne kadar güvenli?" sorusunu yanıtlarken, sarhoş veya dikkatini kaybeden sürücülerin yol açtığı kazalara dikkati çekerek, sürücüsüz arabaların trafikte güvenlik konusunda çok daha iyi olduğunu söylemişti. Bu tür arabaların ulaşım sorununa büyük bir yardımda bulunacağını da kaydeden Krafcik ayrıca, ABD'de eksikliği hissedilen uzun yol şoförleri yerine yakın bir zamanda sürücüsüz kamyonlarla kargo ulaşımını hedeflediklerini ve çalışmalara Atlanta'da başladıklarını duyurmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG