Erişilebilirlik

Suriyeli Siviller Rakka'dan Kaçıyor


Suriyeli Siviller Rakka'dan Kaçıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Amerika desteğindeki Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya doğru ilerlerken, kentin ve de kent çevresindeki köylerin sakinleri de evlerini terk ediyor.

Herkes gergin bir bekleyiş içinde, araçlar uzun kuyruklar oluşturmuş durumda. Halk, uluslararası güçlerin, kentteki IŞİD hedeflerini vurduğu hava saldırılarından kaçıyor. Siviller kuzeydeki bölgelere sığınmayı umuyor.

Rasulayn nispeten güvenli bölgede. Ancak, burada da güvenlik güçleri, mültecilerin arasında gizlenebilecek IŞİD militanlarına karşı alarmda.

Rakka’dan kaçanlar, Rakka’yı Rasulayn ve diğer kentlere bağlayan yolu kullanıyor. Yol üstündeki güvenlik güçleri, bölgeye girenleri güvenlik kontrolundan geçiriyor.

Yetkililer ve sivil toplum örgütleri hazırlıklarını sürdürüyor. Yardım kuruluşları, Rakka’nın geri alınmasında yaşanacak çatışmalarda 300 binden fazla kişinin Rasulayn ve çevre kentlere kaçacağını düşünüyor. Bunun için şimdiden 4 bin çadır kurulmuş. Yardım çalışanları, yerel yönetimin böyle bir mülteci kriziyle baş edebileceğinden emin değil.

Amerika önderliğindeki koalisyon ve Rusya, Rakka’da IŞİD hedeflerine karşı saldırılarını arttırırken, bölgedeki yetkililer her şeyin daha yeni başladığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG