Erişilebilirlik

Suriyeli Mülteciler Kurban Bayramı İçin Evlerine Dönüyor


Suriyeli Mülteciler Kurban Bayramı İçin Evlerine Dönüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Suriyeli mülteciler, Kurban Bayramı’nı ülkelerinde yakınları ile geçirmek için Suriye’ye gitmeye başladı.

Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin gittiği sınır kapılarından biri de Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Cilvegözü Sınır Kapısı çevresinde toplanan binlerce Suriyeli, yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile uzun kuyruklar oluşturdu.

Bölgede güvenliği jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri sağladı. Suriyeli sığınmacıların pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı ve yabancı tanıtma kartıyla Suriye'ye geçmelerine izin veriliyor.

Sıcaktan etkilenmemeleri için belirli mesafelerde kurulan çadırlarda bekletilen Suriyeliler’in, izdiham yaşanmaması için de sıraya girmeleri sağlanıyor.

Pazartesi sabahı 08.00'de başlayan geçişlerde, sadece bu sınır kapısından ilk gün 6 bini aşkın Suriyelinin ülkesine gittiği açıklandı.

Yetkililer, bayramlaşma için Suriye’ye gidenlerin en geç 31 Aralık tarihine kadar Türkiye’ye geri dönüş yapılması gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan bu yılki Ramazan Bayramı'nda Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkesine giden 120 bin Suriyeliden sadece 35 bininin döndüğü bildirildi.

Bayramlaşma için sınır geçme Suriye’deki iç savaş öncesinde de sık rastlanan bir durumdu. Ancak Suriye’de 6’ncı yılı biten iç savaş nedeniyle, sınır geçişlerinde güvenlik kontrolü arttırıldı.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG