Erişilebilirlik

Suriyeli Muhalifler Putin’in Önerisini Reddetti


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Halep’te yeni bir ateşkes önerdi. Putin, muhaliflerin bu ateşkesi kullanarak kentin doğusundan çıkmalarını istedi. Suriyeli muhalifler ise bu teklifi reddetti.

Putin, iki yeni çıkış noktasıyla, Rusya’nın daha önce açtığı koridorun Cuma günü sabah 9’dan akşam 7’ye kadar açık kalması emrini verdi. Savunma Bakanlığı amacın boş yere can kaybını önlemek olarak açıkladı.

Bir çıkış noktası Türkiye’ye, diğeri ise İdlib’e uzanıyor.

Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov bütün silahlı gruplara Halep’i silahlarıyla birlikte terketme çağrısı yaptı.

Gerasimov, muhaliflerin kuşatmayı kırma teşebbüsünün başarısız olduğunu söyledi ve şanslarının olmadığını söyledi.

Muhalif gruplar Rusya’nın son önerisini reddetti.

Muhalif gruplardan Nour El din El Zinki’nin Sözcüsü Yasser el Yusuf, Rusya’nın ciddi olmadığını söyledi ve bunun kendilerini ilgilendirmediğini kaydetti. Yusuf, Rusya’nın açıklamalarının alandaki gerçekleri yansıtmadığını da kaydetti.

Yusuf, Rus iddialarını incelemek için uluslararası komisyona ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de barış görüşmelerine katılan diğer ülkelerin, barış sürecini militan gruplarını destekleyerek sabote ettiğini söyledi.

Lavrov, bu açıklamayı Yunanistan ziyareti sırasında yaptı. Lavrov herhangi bir ülke ismi vermedi. Suriye’de barış görüşmelerine Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve İran Dışişleri Bakanları katılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG