Erişilebilirlik

Suriyeli Muhalif General Yabancı Müdahaleye Karşı


Beşar Esad’ın en yakın arkadaşı iken muhaliflere katılan General Manaf Tlass, "Beni Fransız gizli servisi kaçırdı, kendilerine bu nedenle teşekkür ediyorum" dedi.
General Tlass, Suriye’ye biçimi ne olursa olsun her türlü müdahaleye de karşı olduğunu söyledi.

Fransız haber kanalı BFM TV’ye konuşan General Tlass, "Suriye’ye, biçimi ne olursa olsun her türlü yabancı müdahalesine karşıyım. Bana göre Suriye’deki durum Libya’dan çok daha karmaşık. Sanırım Suriye halkı kendi kendini özgürleştirebilecek kapasitede. Suriye, halkının zaferini çalmamalı" dedi. Manaf Tlass, Suriye muhalefet gruplarına silah ve insani yardım yapılması çağrısını tekrarlayarak, "Bu rejim sonuna kadar gidecek. Ama artık buna son verme zamanı geldi. Dünya değişti, devir değişti, şimdi halkın sesine kulak verme zamanı" diye konuştu.

General Tlass, bir soru üzerine birlikte büyüdüğü Beşar Esad’ın içinde bulunduğu durumu da "Kimseyi dinlemez, aileden kendisine yakın bir kaç kişi hariç kimseden öğüt almaz.O halka kendi istediklerini direten bir tiran, halkının sesine kulak vermeyen bir diktatör. Ayrıca yakın çevresinin de tutsağıdır. Artık bu yönetime son vermek lazım" diye açıkladı.

Fransız medyası daha önce Manaf Tlass’ın Lübnan’dan çıkıp, Kıbrıs üzerinden Fransa’ya, Fransız gizli servis elemanları tarafından kaçırıldığını yazmıştı. Tlass, ilk kez bir TV kanalına verdiği bu röportajla, bu iddiaları doğrulamış oldu.

Manaf Tlass, Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esad’ın sadık Savunma Bakanı Mustafa Tlass’ın oğlu. Beşar Esad ile çocukluktan bu yana birlikte yetişen Manaf Tlass, Esad’ın en güvendiği komutanı idi. Tlass, Temmuz ayı başında muhaliflerin safına geçerek, Fransa'ya sığındı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG