Erişilebilirlik

Suriye Muhalefeti Yeni Liderini Seçti


Suriyeli muhalifler yeni liderini seçti. Geçici olarak muhaliflerin lideri olarak seçilen George Sabra, Şam rejimine muhalefeti nedeniyle geçmişte çok kez hapse atılmıştı.
Sabra, muhalefet koalisyonunun, 11 Mayıs’ta yapılacak toplantısına kadar liderlik görevi üstlenecek.

George Sabra, İstanbul’da yapılan Suriye’nin dostları toplantısında tüm dünya ülkelerinden isyancılara destek vermelerini istedi.

Sabra, geçen ay istifa eden Muaz El-Katip’in yerini alacak.

Sünni bölgesinde muhaliflerin ağır kaybı

Bu arada Suriyeli muhalifler, hükümetin, Şam yakınlarında, Sünniler'in yaşadığı bir bölgeyi hedef alan altı günlük operasyonu sırasında en az 100 kişinin öldüğünü bildirdi. Bu rakamın daha da yüksek olmasından endişe ediliyor.

Bir muhalefet grubu bu rakamın 483 olduğunu iddia ederken, İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Grubu bu rakamı 250 olarak açıkladı.

Muhalifler, öldürülenlerin cesetlerinin bulunduğunu söyledikleri yüzlerce ceset torbasını görüntüleyen kayıtları da yayınladı.

Görüntülerde yer alan bazı Suriyeliler'in, infaz edilerek öldürüldükleri görülüyor.

Resmi haber ajansı SANA, hükümet birliklerinin teröristlere Caidet Al Fadel bölgesinde ağrı kayıp verdirttiğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, son katliam haberlerinin, Suriye’deki iç savaşa bir an önce son vermenin ne denli acil bir konu olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Öte yandan Suriye ordusu, Lübnan sınırı yakınlarındaki Qusair’de başlattığı operasyonu sürdürüyor. Operasyonda orduya, milisler ve Lübnan’daki Hizbullah militanları destek veriyor. Hizbullah ise Suriye’ye militan gönderdiği yolundaki haberleri yalanlıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG