Erişilebilirlik

Suriyeli Kürtler IŞİD'in Ana İkmal Yolunu Kesti


Suriye'nin Tel Hamis kentini Irak sınırından sadece birkaç kilometre uzakta olan el-Houl kasabasına bağlayan karayolunu ele geçirdiğini belirten YPG yetkilisi Nasır Hacı Mahmud bunun IŞİD için ana ikmal damarı olduğunu söyledi

Suriye’nin kuzeydoğusunda IŞİD’e karşı büyük bir saldırı başlatan Kürt milisler (YPG) örgütün Irak’tan gelen ikmal yollardan birini kesti.

Hafta sonu başlayan YPG saldırısı IŞİD militanlarını Irak sınırının 100 kilometre doğusundan Tel Hemis kenti dahil kontrol ettiği bölgelerden çıkartmayı amaçlıyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 21 Şubat’tan beri devam eden çatışmalarda en az 131 IŞİD’in militanının öldürüldüğünü bildirdi.

YPG yetkilisi Nasır Hacı Mahmud, Kamışlı kentinden telefonla Gözlemevi’ne yaptığı açıklamada çatışmalarda biri yabancı yedi Kürt milisin öldürüldüğünü belirtti.

YPG’nin Tel Hamis’i Irak sınırından sadece birkaç kilometre uzakta olan el-Houl kasabasına bağlayan ana karayolunu ele geçirdiğini belirten Mahmud, bunun IŞİD için ana ikmal damarı olduğunu söyledi. Bölgede 100’den fazla köyü IŞİD’den aldıklarını açıklayan Mahmud, operasyonun Tel Hamis kentinin ele geçirilmesiyle sona ereceğini de belirtti.

YPG saldırısı sırasında köylere baskın düzenleyen IŞİD militanları en az 90 Süryani'yi kaçırdı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının Haseki ilinin Tel Tamr kasabasının Süryaniler'in yaşadığı köylerine girerek sakinlerini kaçırdığını açıkladı.

Gözlemevi kaçırma olayı üzerine yüzlerce Süryaninin çevre kentlere sığındıklarını bildiriyor.

IŞİD adam kaçırma gibi taktiklere, Suriye, Irak ve Libya’da düzenli olarak başvuruyor, bazı durumlarda esir aldığı kişileri öldürüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG