Erişilebilirlik

Suriyeli İsyancılar Direniyor


Kuseyr kasabasında Suriye savaş uçaklarının bombardımanında tahrip olan binalar
Kuseyr kasabasında Suriye savaş uçaklarının bombardımanında tahrip olan binalar
Suriye’nin Lübnan sınırındaki stratejik Kuseyr kasabasında çatışmalar devam ederken kasabayı kimin kontrol altına aldığı konusunda çelişen haberler geliyor.

Suriye devlet medyası hükümet kuvvetlerinin isyancıların elindeki Kuseyr kasabasının büyük bölümünü ele geçirdiğini bildirirken isyancılar hükümet kuvvetlerini püskürttüklerini öne sürüyor.

Suriye televizyonu hükümet kuvvetlerinin Pazar günü kasabaya girdiğini ve “terörist” olarak adlandırdığı isyancı güçleri temizlemeye başladığını bildirmişti. Bir Suriyeli yetkili Batılı haber ajanslarına kasaba belediyesi ve çevresindeki binaları ele geçirdiklerini açıklamıştı.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Pazartesi günü çatışmalarda en az 23 Lübnanlı Hizbullah militanının öldürüldüğünü, 70'i aşkın militanın da yaralandığını bildirdi.

Suriye ordusu Şam’ı Akdeniz kıyısına bağlayan stratejik bölgeyi yeniden ele geçirmek için birkaç hafta önce karşı saldırı başlatmıştı.

Suriye kuvvetleri birkaç haftadır Kuseyr kentini üç koldan kuşatmış ve çevresindeki köyleri ele geçirmişti. Kent, Şam’ı Akdeniz kıyısına bağlayan karayolu üzerinde bulunuyor .Kontrol altına alınması Esat’a üyesi olduğu Alevi azınlığın yaşadığı kıyı bölgelerine erişim imkanı verecek.

Kuseyr kasabası ayrıca Lübnan sınırına yakın olması nedeniyle isyancılar için sınır ötesi kaçakçılık yolu olarak kullanılıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG