Erişilebilirlik

Suriyeli Hristiyanlar IŞİD'e Karşı Kendilerini Savunuyor


Suriyeli Hristiyanlar IŞİD'e Karşı Kendilerini Savunuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Suriyeli Hıristiyan savaşçılar, IŞİD’in son günlerde Suriye’nin Hasake bölgesinde Süryaniler’e ait bazı köyleri ele geçirmesi üzerine örgüte karşı mücadeleye hız verdi. IŞİD, dini ve etnik temizlik eylemleri kapsamında yüzlerce Hıristiyan’ı rehin aldı.

“IŞİD birçok köyü ele geçirdi” diyen bir Süryani savaşçı, “Geceleri militanların bu bölgeye girmelerinden korkuyoruz. Gündüz ise keskin nişancıları var. Bu köy, iki keskin nişancının üssüydü. IŞİD’le aramızdaki sınırı nehir belirliyor, aynı durum diğer köyler için de geçerli. Aramızda sadece bu nehir var” diye konuşuyor.

Bir başka Süryani savaşçı da, “Karşıda Tel Nasri, Tel Şamiran ve Tel Tamir köyleri var. Hepsi IŞİD’in kontrolu altında. IŞİD’in geceleri ortaya çıkan gizli hücreleri var” diyor.

Tel Mekas’ta sınırı Habur Nehri belirliyor. Hristiyan ve Kürt savaşçılar bir tarafta, IŞİD militanlarıysa karşı tarafta. IŞİD bu bölgelerdeki sivilleri kaçırıyor. Hıristiyan savaşçılar bu bölgeyi koruma altına almış durumda.

IŞİD’in rehin aldığı yüzlerce Hıristiyan’ın akıbeti henüz belli değil. Örgüte karşı mücadele eden savaşçıların günler süren yardım çağrısı üzerine koalisyon güçlerine ait askeri uçaklar bölge üzerinde uçmaya başladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG