Erişilebilirlik

Suriyeli General Türkiye'ye Sığındı


General Abdülaziz Cesim el-Şallal, 26 Aralık 2012
General Abdülaziz Cesim el-Şallal, 26 Aralık 2012

General Abdülaziz Cessim el-Şallal Suriye ordusunun ülkesini koruma görevini bırakıp halkını öldüren, kentlerini yıkan bir çeteye dönüştüğünü açıkladı

Suriye askeri polis örgütü başkanı general Abdülaziz Cesim el-Şallal’ın Türkiye’ye sığındığı bildiriliyor.

General Şallal bir internet sitesinde yayınlanan videoda ordunun esas görevi olan ülkesini korumak yerine halkını öldürdüğü , kentlerini ve köylerini yakıp yıktığı için Suriye’yi terkettiğini açıkladı.



General Şallal’ın Türkiye’ye sığındığı haberi Şam hükümeti tarafından henüz doğrulanmadı.

Öteyandan muhalefet Suriye ordusunun Türk sınırıı yakınında bir köyü bombalayarak sekizi çocuk en az 25 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.İsyancılar Pazar günü Türkiye sınırına yakın bir kasabayı haftalardır süren kuşatmadan sonra ele geçirdi. Muhalefete göre isyancılar İdlib iline bağlı Harem kasabasındaki askeri üssü ele geçirerek Suriye’nin kuzeyinde kontrolleri altına aldıkları bölgeyi genişletti.

Buarada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın uluslararası barış temsilcisi Lakhdar Brahimi'nin önerilerini görüşmek üzere üst düzeyde bir diplomatını Moskova'ya gönderdiği bildiriliyor.
Pazartesi günü Esad ile görüşen Brahimi'nin de Cumartesi günü Moskova'ya varması bekleniyor.
Brahimi görüşme sonrası yaptığı açıklamada Esad ile 21 aydır süren iç savaşa son verme yollarını ele aldığını ve diğer ülkelerin soruna bakışlarını anlattığını ancak krizi sona erdirecek bir ilerleme işareti görmediğini belirtmişti..
Brahimi, Şam hava alanı çevresinde çarpışmalar devam ettiği için Lübnan’dan Suriye’ye kara yoluyla gitmişti.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG