Erişilebilirlik

Suriye’den Kaçtı Türkiye’de Turizm Şirketi Kurdu


Suriye’den Kaçtı Türkiye’de Turizm Şirketi Kurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:01 0:00

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Yaser Haddad, maddi imkansızlıklar içinde başladığı Türkiye’deki hayatına, şu an yaklaşık 50 kişiyi istihdam eden bir işadamı olarak devam ediyor.

2011 yılında Suriye’den Hatay’a gelen Haddad, rotasını televizyonlardan bilgi sahibi olduğu İstanbul’a çevirdi. İstanbul’a geldiğinde ekonomik sıkıntı içinde olduğu için ne iş olursa yapmayı düşündüğünü anlatan Suriyeli sığınmacı, Arapça bildiği için çevresinin yönlendirmesiyle Arapların bulunduğu mekanlara gitmeye başladı. Çalışmak için çeşitli yerlere başvuran Haddad, sonunda bir turizm firmasında Arap müşterilere tercümanlık yapabileceği bir pozisyon buldu.

Arap müşterilerin hangi yollarla Türkiye’ye geldiğini araştırmaya başladığını belirten Yaser Haddad, sosyal medya aracılığıyla insanların Türkiye’ye geldiğini öğrendiğini ve kendisinin de bu şekilde Araplarla irtibata geçip turizm işini kurmayı başardığını anlattı.

Türkiye’nin birçok ilini gezip buralarda çektiği fotoğraf ve videoları internette paylaşarak Arap müşterilerin dikkatini çekmeyi başardığını ifade eden Haddad, şirketini bu sayede 2014 yılında kurduğunu söyledi. Suriyeli girişimci, anlaşmalı olduğu firmalar aracılığıyla Türkiye’ye gelecek Arap turistlerin konaklamaları ve transferleri gibi birçok konuda hizmet verdiklerini söyledi.

Ortadoğu’da insanların haberleşme aracı olarak daha çok interneti kullandığını belirten Haddad, kendisinin de insanlara sosyal medya aracılığıyla ulaştığını, Arap müşterilere, Türkiye’nin zannedildiği gibi pahalı bir ülke olmadığını anlattıklarını ve her bütçeye uygun tatil olanaklarını sunduklarını ifade etti.

Türk turizmine katkıda bulunmak istediğini her fırsatta dile getiren Suriyeli girişimciye göre, Arap turistlerin kendi firmasını tercih etmeleri önemli değil. Önemli olan, onların Türkiye gelmelerini sağlamak.

Türkler ve Suriyelilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekibinin olduğunu söyleyen Haddad, Türkiye’ye minnet duyuyor. Suriyeli işadamı, savaştan kaçarak ailesiyle sığındığı Türkiye’de, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için elinden geleni yaptığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG