Erişilebilirlik

Suriye'den Gözlemcilere İzin


Türk sınırı yakınındaki İdlib kentinde Esad karşıtı gösteri
Türk sınırı yakınındaki İdlib kentinde Esad karşıtı gösteri

Suriye, Arap Birliğinin gözlemcilere izin vermesi yolundaki talebine olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdissi, hükümetin yanıtını bir mektupla Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Elarabi’ye gönderdiğini açıkladı.

Arap Birliği Suriye’ye gözlemci göndermesine izin vermesini istemiş aksi halde yeni yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısında bulunmuştu. Arap Birliği Suriye’nin mektubu konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.

Arap Birliği Cumartesi günü aralarında ordunun en seçkin birliklerine komuta eden Beşar Esad’ın kardeşi Mahir’in de bulunduğu 19 Suriyeli yetkilinin malvarlıklarını dondurdu ve Arap ülkelerine seyahat yasağı getirdi.

Arap Birliği yetkilileri Şam hükümetiyle bir anlaşma sağlanamazsa Suriye krizine yabancı müdahelenin kaçınılmaz olacağını söylüyor.

Öteyandan insan hakları grupları bugün çıkan çatışmalarda en az 11 kişinin öldürüldüğünü önesürdü.

Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün başkanı Amerika’nın Sesi’ne güvenlik güçlerinin Humus’da beş sivili vurarak öldürdüğünü açıkladı. Bir kişi Daraa yakınlarında öldürülürken bir gün önce Humus yakınlarındaki Talbisa köyünde vurulan bir diğer kişi de aldığı yaralar sonucu bugün hayatını kaybetti.

İnsan hakları grupları Amerika’nın Sesi’ne Daraa yakınlarında çıkan çatışmada isyancı askerlerin üç güvenlik görevlisiyle bir polisi öldürdüklerini bildirdi.

XS
SM
MD
LG