Erişilebilirlik

Suriye’deki Ölümlere Uluslararası Tepki


Suriye’deki Ölümlere Uluslararası Tepki
Suriye’deki Ölümlere Uluslararası Tepki

Uluslararası Af Örgütü Suriye’deki ölümlerin soruşturulmasını istedi.

Suriye'nin Dara kentinde dünkü hükümet karşıtı gösterilerde en az 15 kişi öldü. Görgü tanıklarına göre, askerlerin El Ömeri camisine yaptıkları baskında çok sayıda kişi de yaralandı.

Baskın sırasında camide daha önceki gösterilerde öldürülenler için dini tören yapılıyordu. Kentten gelen bazı haberlerde ölü sayısının çok daha yüksek olduğu ileri sürülüyor.

Suriye Devlet Radyo Televizyonu ise silahlı saldırganların bir sağlık ekibine ateş açtığını, ölenlerden üçünün sağlık görevlisi, birinin ise polis olduğunu ileri sürdü.

Uluslararası Af Örgütü ile birlikte BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da, şiddet eylemlerinin şeffaf bir şekilde soruşturulmasını ve suçluların adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü, Suriye’deki gösterilerle ilgili olarak bu ay içinde tutuklanan 93 kişinin isimlerini de yayınladı.

Göstericiler, Baas Partisi’nin 1963 yılında iktidara geldiğinden beri uygulanan olağanüstü halin kaldırılmasını, binlerce siyasi tutuklunun serbest bırakılmasını, yolsuzlukların önlenmesini ve ekonomik ve siyasi reformlar yapılmasını istiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG