Erişilebilirlik

Suriye’de Ölümlerle Birlikte Reform Vaatleri de Artıyor


Humus'ta gösteriler
Humus'ta gösteriler

Suriye Dışişleri Bakanı yılsonuna kadar ülkede genel seçim yapılacağını açıkladı.

Velit Muallim, seçimlerin şeffaf ve hilesiz yapılacağını ve yeni mecliste toplumun her kesiminin temsil edileceğini söyledi. Devlet Başkanı Beşar Esat da iki gün önce ülkede artık siyasi partilere ve muhalefete izin verileceğini açıklamıştı.

Esat rejimi bir yandan siyasi reformdan söz ederken bir yandan da reform isteyenleri öldürmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı insan hakları örgütlerine göre, sadece dün çeşitli kentlerde göstericilerin üzerine ataş açan güvenlik kuvvetleri 24 kişiyi daha katletti.

Ordu Hama’daki çenberi giderken daraltırken, dün rejim karşıtı büyük bir gösteriye sahne olan Deyrelzür’e de tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Rejimin şiddetin dozunu giderek artırması Körfez İşbirliği Konseyi’nin tepkisine yol açtı. Bahreyn, Abu Dabi, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan’dan oluşan örgüt Şam hükümetinden şiddete derhal son vererek siyasi reform yapmasını istedi.

30 yıldır ülkeyi yöneten Esat ailesi, zenginler, yoksullar ve barışçı bir şekilde başlayan demokrasi hareketine ailenin tepkisi:

XS
SM
MD
LG