Erişilebilirlik

Suriye’de Ölü Sayısı 14’e Çıktı


Suriye’de Ölü Sayısı 14’e Çıktı
Suriye’de Ölü Sayısı 14’e Çıktı

Görgü tanıklarına göre zırhlı araçlar eşliğinde kente giren askerler üç sivili öldürdü. Humus’ta ise sivil polisler tarafından öldürüldüğü sanılan iki kişinin cesetleri bulundu.

Dün Talbisi, Rastan ve Teyir Malih’de askerlerin hükümet karşıtı göstericilere ateş açtığı ve 9 kişiyi öldürdüğü bildirilmişti. Askerlerin kentlere girmeden önce yolları kapattıkları ve telefon hatlarını kestikleri öğrenildi. İnsan hakları örgütleri tank ateşinde yüzü aşkın kişinin yaralandığını haber verdi.

Son günlerde protestoların arttığı üç kentten Rastan’da, Cuma günü büyük bir gösteri yapılmış ve Devlet Başkanı Beşar Esat’ın 11 yıllık iktidarının sona erdirilmesi istenmişti.

Bu arada, geçen ay Dara’daki gösteriler sırasında kaybolan 13 yaşındaki Hamza el Hatib’in, Suriye istihbarat birimlerince işkence edilerek öldürüldüğü iddiaları ülke çapındaki eylemcileri ayağa kaldırdı.

Hatib’in cesedi, ailesine hemen gömülmesi şartıyla geri verilmişti. Ancak, aile gömmeden önce videoya çektiği işkence izlerini internette yayınladı.

http://www.youtube.com/watch?v=P-ogYdY4fUA&feature=related

Başka bir klipte ise asker ve polislerin sokakta yakaladıkları bir kişiyi cop ve demir çubuklarla ölesiyle dövdükleri görülüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=UdbYrW-TaIg&feature=related

Devlet başkanı el Esat, 1,000 kişinin öldürüldüğü şiddet eylemlerinden güvenlik kuvvetlerini değil, teröristleri, dinci militanları ve yabancı ajanları sorumlu tutuyor.

XS
SM
MD
LG