Erişilebilirlik

Suriye’de Kimyasal Silah İddiası


Suriyeli muhalifler, başkent Şam yakınlarındaki yüzlerce kişinin öldüğü saldırıda hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığını önesürüyor

Merkezi İngiltere’deki bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Şam’ın Doğu ve Batı Guta bölgelerinde Esat güçlerinin roketli saldırısında “zehirli gazlar” kullanıldığını önesürdü

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi zehirli gazın Çarşamba günü düzenlenen saldırıda kullanıldığını bildirdi. Komite, ölü sayısını 635 olarak duyururken Suriye hükümet yetkilileri haberleri yalanladı.

Sürgündeki Suriye Ulusal Koalisyonu üyelerinden Jorj Sabra ölü sayısını 1,300 olüarak açıkladı. İstanbul'da yapılan açıklama bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı.

Saldırı, muhalefet ve hükümet güçlerinin kimyasal silah iddiasıyla birbirini suçladığı daha önceki olayları incelemek için iki haftalığına Suriye’ye gelen Birleşmiş Milletler kimyasal silah denetçilerinin ülkede bulunduğu sırada yaşandı.

Denetçiler, sarin sinir ve hardal gibi zehirli gazlarının kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor.

Birleşmiş Milletler’in soruşturması bu son saldırı iddiasıyla sınırlı kalmayacak. Mart ayındaki Halep kenti yakınlarındaki Hasan el-Assal bölgesinin de aralarında bulunduğu üç ayrı yerdeki kimyasal saldırı iddiaları da araştırılacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG