Erişilebilirlik

Suriye'de Katliam


Suriye’de muhalefet üyeleri Hama vilayetinde bir köyde düzenlenen saldırıda çoğu sivil en az 150 kişinin öldürüldüğünü bildiriyor. İsyancıların liderlerinden biri ise ölü sayısının 220’nin üzerinde olabileceğini açıkladı.

Tremsa köyünde düzenlenen saldırıda tank ve helikopterlerin kullanıldığı ifade ediliyor. Görgü tanıkları askerlerin top atışının ardından köyü kuşattığını söylüyor.

Suriye’nin resmi haber kaynakları ise askerlerin bölgede militanlarla çatıştığını bildirdi ve katliamdan “teröristleri” sorumlu tuttu.

Saldırıyı değerlendiren Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan, “şok olduğunu ve dehşete düştüğünü” açıkladı. Annan, şiddet olaylarını en güçlü ifadelerle kınadığını kaydetti.

Bu arada, BM Güvenlik Konseyi saldırıların sürmesi durumunda Suriye hükümetine yaptırım uygulanması konusunu ele alıyor. Rusya, batı tarafından desteklenen yaptırım tasarısını veto etme tehdidinde bulundu. Moskova hükümeti, yaptırımların son çare olacağını belirtirken, BM gözlemcilerinin Suriye’de görev süresini üç ay uzatmak istediğini kaydetti.

Rus basını Annan’ın Pazartesi günü Moskova’ya gideceğini bildiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG