Erişilebilirlik

Suriye'de Kanlı İntihar Saldırısı


Suriye’nin Hama kentinde 1,5 ton patlayıcı yüklü bir kamyonu süren bir intihar bombacısı en az 31 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi de yaraladı.

Resmi haber ajansı SANA terörst olarak adlandırdığı saldırganın kentin varoşlarında kalabalık bir yolda bindiği aracı havaya uçurduğunu açıkladı.
Muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları Örgütü de saldırının bir askeri kontrol noktasını hedef aldığını ancak ölenlerin çoğunun sivil olduğunu bildirdi.
Örgüte göre intihar bombacısı el-Kaide ile ilişkili sık sık bu tür saldırılar düzenleyen Nusra Cephesi üyesi.

Bu arada isyancıların daha önce Şam’ın varoşlarında iki askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçlarla saldırdıkları, çatışmaların halen devam ettiği bildiriliyor.
İsyancılar kontrol noktalarını ele geçirmeleri halinde Şam’ın muhalif güçlerin elindeki dış mahallerini bombalayan savaş uçaklarının havalandığı üslere girebileceklerini söylüyor.

Öteyandan uluslararası silah uzmanları Suriye’de kimyasal stokları tesbit ve imha çalışmalarını sürdürüyor.
Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü yetkilisi Malik Ellahi uzmanların Suriye tarafından açıklanan kimyasal silahların depolandığı 11 yeri ziyaret ettiğini ve bunların altısındaki ekipmanı tahrip ettiğini açıkladı.
Uzmanların çalışmalarının ilk bölümünü 1 Kasım’a kadar tamamlamaları ve kimyasal silahların tümünü gelecek yılın ortasına kadar tahrip etmeleri öngörülüyor.

Birleşmiş Milletler, iki yıldır süren çatışmalar nedeniyle 100 bini aşkın kişinin öldüğünü, 2 milyon Suriyelinin ülkeyi terk ettiğini, 4 milyon 250 bin Suriyelinin ise iç göçe zorlandığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG