Erişilebilirlik

Suriye'de İsyancı Bölgeleri Bombalandı


Türk sınırına yakın İdlib ilinin Kfar Nebel kasabasına düzenlenen hava saldırısı
Türk sınırına yakın İdlib ilinin Kfar Nebel kasabasına düzenlenen hava saldırısı
Suriyeli muhalifler ve sağlık görevlileri ülkenin kuzeyindeki isyancı bölgelerine hükümet kuvvetlerinin düzenlediği hava saldırılarında en az 43 kişinin öldüğünü bildiriyor.
Hava saldırılarında İdlip ve Halep illerinde Maaret el-Numan dahil dört kasabanın hedef alındığı açıklandı. Sağlık görevlileri ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu söylüyor.

Öteyandan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi,
çatışmalar durmazsa Suriye'deki iç savaşın sınırları dışına çıkarak tüm Orta Doğu'ya yayılabileceğini açıkladı.

Brahimi bu açıklamayı Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Başbakan Necip Mikati ve meclis başkanı ile görüşmesinden sonra yaptı.
Brahimi taraflara yaptığı geçici ateş-kes anlaşmasının gerçek bir mütarekeye temel oluşturabileceğini söyledi.

Özel temsilciLübnan’dan önce Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran’ı ziyaret etti. Brahimi, önümüzdeki hafta başlayacak Kurban Bayramı süresince Suriye’de ateşkes yapılması için Şam’ın müttefiki Tahran’dan hafta başında yardım istemişti.

Suriye’de devlete bağlı SANA haber ajansı, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi’nin sözlerinden alıntı yaparak, Suriye’nin Brahimi’nin ziyaretini beklediğini ve Şam’ın bu ziyaretin ülkedeki krizi çözmeye yönelik başarılı ve yapıcı bir girişim olacağını umduğunu yazdı.
Brahimi'nin önümüzdeki günlerde Şam'a gitmesi bekleniyor.

Brahimi’nin selefi eski BM Temsilcisi Kofi Annan tarafından önerilen ateşkes planı geçen Nisan ayında yürürlüğe girdikten çok kısa bir süre sonra bozulmuştu.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG