Erişilebilirlik

Suriye'de Şiddet Durmuyor


Suriye'de Şiddet Durmuyor
Suriye'de Şiddet Durmuyor

Suriye’nin doğusunda güvenlik güçlerinin, bir insan hakları eylemcisinin cenazesine katılanların üzerine ateş açtığı bildirilirken Şam yakınlarında tutuklamalar devam etti.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Deir el-Zor kentinde güvenlik güçlerinin Ziyad el-Obeydi’nin cenaze töreninde toplanan 7 bin kişinin üzerine ateş açtığını bildirdi. İki aydır saklanan 42 yaşındaki insan hakları eylemcisi Cumartesi günü kendisini arayan güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

Bu arada hükümet kuvvetlerinin Şam yakınlarında rejim karşıtlarının evlerine baskınlar düzenlediği haber veriliyor. İnsan hakları gruplarına göre Şam’a 50 kilometre uzaklıktaki Zabadani kasabasında yollara barikatlar kurarak ev ev arama yapan hükümet kuvvetleri en az 25 kişiyi tutukladı.

Güvenlik güçlerinin Şam’ın dış mahallelerinden Dumeyr’de de güvenlik güçlerinin 19 kişiyi tutukladığı bildiriliyor.

Öteyandan Arap Birliği dışişleri bakanları Suriye’deki krizi görüşmek üzere Kahire’de olağanüstü toplandı. Toplantıda Suriye ile ilişkileri askıya alma konusu ele alındı. Suudi Arabistan ve diğer bazı Körfez ülkeleri, Şam hükümetini protesto için büyükelçilerini geri çekmiş bulunuyor.

Devlet Başkanı Beşar Esat, Cumartesi günü, bir kararname yayınlayarak yeni anayasayı hazırlamak için özel bir kurul oluşturulduğunu açıklamıştı.

Resmi haber ajansı SANA’ya göre anayasa kurulunun çalışmalarını en geç 4 ay içinde tamamlaması gerekiyor.

XS
SM
MD
LG