Erişilebilirlik

Suriye'de Şiddet Durmuyor


Suriye'de Şiddet Durmuyor
Suriye'de Şiddet Durmuyor

Suriye kuvvetleri bayramın ilk gününde göstericilerin üzerine ateş açarak en az yedi kişiyi öldürdü.

Hükümet karşıtı eylemciler, ülkenin çeşitli yerlerinde binlerce kişinin sokaklara dökülerek Devlet Başkanı Beşar Esad’ı çekilmeye çağırmalarının ardından askeri birliklerin müdahele ettiğini bildiriyor.

Muhalefetin Yerel Koordinasyon Komiteleri ölüm olaylarının güneydeki kasabalar ve ülkenin orta kesimindeki Hom kentinde bayram namazından sonra meydana geldiğini açıkladı.

Dün de güvenlik güçlerin hükümet karşıtı gruplara karşı düzenlediği operasyonlar sırasında altı kişiyi öldürmüştü.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, en kanlı çatışmanın kuzeydeki İdlib ilinin Saramin kasabasında meydana geldiğini bildirdi. Örgüte göre güvenlik güçleri arama ve tutuklamalar sırasında ateş açarak beş kişiyi öldürdü, en az 60 kişiyi de yaraladı.

Şam’ın dış mahallelerinden Qara’da düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi tutuklanırken bir kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. İnsan hakları grupları Lübnan sınırındaki Hit köyünde de benzer saldırılar düzenlendiğini bildiriyor.

Öteyandan Avrupa Birliği dışpolitika yetkilisi Catherine Ashton bir açıklama yaparak Şam hükümetinin barışcı göstericilere ve insan haklarına eylemcilerine karşı uyguladığı şiddetten derin kaygı duyduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler, Suriye’de Mart ayından bu yana rejim karşıtı gösterilerde 2 bin 200 kişinin öldüğünü bildiriyor.

XS
SM
MD
LG