Erişilebilirlik

Suriye'de Hava Saldırısında 21 Kişi Öldü


Halep'te Suriye ordusu ile isyancılar arasında çatışmalar devam ediyor
Halep'te Suriye ordusu ile isyancılar arasında çatışmalar devam ediyor
Suriye savaş uçaklarının Türk sınırındaki bir kasabayı bombaladığı, saldırıda 21 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Salkım kasabasında ölenler arasında sekiz çocuk bulunduğunu önesürdü. Kasabadaki muhalif eylemciler tarafından yayınlanan bir videoda bir kamyonetin arkasına hava saldırısında ölenlerin cesetleri yerleştirilirken görülüyor.

Suriye’deki Yerel Koordinasyon Komiteleri adlı grup ise ölü sayısını 30 olarak verdi.
Yabancı gazetecilerin savaş bölgelerine girmesine izin verilmediği için sivil kayıplarla ilgili haberler bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

Öteyandan Halep’te isyancılarla hükümet kuvvetleri arasında çatışmalar Pazartesi günü de devam etti. Son çatışmalarda kentin tarihi mahallesinde çıkan yangınlarda yüzlerce yıllık dükkanlar tahrip oldu.

Suriyeli isyancılar Perşembe günü Halep’te orduya karşı yeni bir saldırı başlattığını bildirmişti. Ancak iki tarafın da çatışmalarda önemli bir ilerleme kaydedemedikleri haber veriliyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, hafta sonu hem ordu hem de isyancıların insan hakları ihlallerine karıştığına dikkati çekerek bu ülkedeki savaş suçlarını soruşturması yetkisini altı ay daha uzattı. Konseyin yürüttüğü soruşturmada bin kadar mağdurla görüşüldü, ancak Şam hükümeti soruşturmacılara ülkeye giriş izni vermedi.

Suriye'de Hava Saldırısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG